21723114-ez0yY

Det händer mycket just nu...

Hej på er alla i Mellbystrand. Nu händer det massor i Mellbystrand. Det bubblar överallt, i husen målas det och i trädgårdarna räfsas och ställs det iordning inför sommarhalvåret. Restaurangerna öppnar och det myllrar av folk runt omkring. Vad härligt det är när Mellbystrand vaknar upp från vintersömnen. Hökagården har blivit klar och den kan man nu boka och hyra för både bröllop och fest. Det finns också en ny bastu som man kan hyra och boka. Det är Ronny Jakobsson som ansvarar för bastun tillsammans med de goa gubbarna & damerna som har varit med och renoverat. Vilket härligt gäng. Kontakta Ronny så kan han säkert hjälpa till med bokning. Men det gäller att man sköter sig med bastun och håller rent & snyggt annars kommer bastugänget efter er   :-)   Detta gäller även Hökagården. Hyr gärna den men ställ iordning efter er. Sedan vill vi ber om ursäkt att det fortfarande är rörigt och inte så fint intill Hökagården och närmaste parkeringen vid slingan. Men pga att några få grannar har överklagat bygglovsansökan har inte kommunen kunnat göra det fint. Det kommer bli en fin entre' till Höka med ny gatubelysning, fin parkering och skyltning samt en servicebyggnad med toaletter och vatten samt möjlighet att sitta ner. Det är också planerat två grillplatser, en med tak och en utan, lite längre in i skogen. Men som sagt kommunen har gjort allt för att komma igång med arbetet. Men just nu väntar vi på besked från myndighetsinstansen.
Sedan ha länsstyrelsen börjat att avverka bergtall. Nu ser det inte klokt ut men var inte oroliga. Det kommer bli väldigt bra när det är färdigt. Men det måste få lite tid på sig. 3-4 år måste det få lov att växa till sig efter att maskinerna varit inne och kört. Det kommer också finnas betesdjur på några ställen. Men var inte bekymrade det kommer bli jättefint med en ökad biologisk mångfald.
Strandhotellet har byggt en stenugn så nu kan man avnjuta Gourmet pizzor som är stenugnsbakade. Väl värda att uppleva och smaka. Lundströmsbodar och dess restaurang skall också snart öppna upp sina dörrar och hälsa Välkommen. Så kära besökare och invånare, njut av Mellbystrand för det är en pärla vid kusten!

  • Christer Svensson » BRYGGA I MELLBYSTRAND:  ”Har just betalt in medlemsavgiften till föreningen. Hur sponsrar man själva bryg..”

  • Inga Önnebo » Gymnastik:  ”När börjar gymnastiken i Mellbystrands idrottsanläggning nu i höst 2022”

  • Ann-Charlotte Bjurenfalk » BRYGGA I MELLBYSTRAND:  ”Jag vill gärna sponsra byggandet av bryggan. Hälsningar A-C Bjurenfalk ”

  • Tommy Olsson Äppelvägen 9 Mellbystrand » En strand för alla! :  ”Hej Jag är för bilkörning på stranden. Har ni tagi med i era beräkningar hur myc..”

  • staffan johansson » Norra Mellbystrand glömdes bort :  ”priset för att få fiber indraget i huset?”