21723114-ez0yY

Lite mer info om fredagen den 5:e juni och invigning av Kattegattleden

Den 6:e juni invigs Kattegattleden – Sveriges första nationella cykelled. Cykelleden är en 37 mil lång, näst intill bilfri, cykelled med unikt havsnära läge går mellan Helsingborg i söder och Göteborg i norr, hela vägen genom Halland. I Laholms kommun följer den norra Kustvägen i Skummeslövsstrand och Kustvägen i Mellbystrand.

Budkavle den 5 juni

Inför invigning kommer att det att gå budkavlar från Helsingborg och Göteborg som möts i Halmstad. Budkavlen kommer att färdas i Skåne under den 4:e juni och kommer att överlämnas från Båstad till Laholm den 5:e juni kl 12.00 och den kommer därefter lämnas över till Halmstad kl 18.00. Sträckan som cyklas den 5 juni i Laholms kommun kommer att delas upp i kortare avsnitt och kommer att spegla livet i Laholm.

Följande cyklar budkavlen:

Laholms kommun
Guldgruvans förskola som får besök av Friluftsfrämjandet för att prata om naturen.
Skottorpsskolan
Skummeslövsstrands badortsförening
Mellbystrandsföreningen
Mellbystrandsskolan
Laholmscyklisten
Laholm utan gränser
Cykla för miljön – Ta med din dröm!

Cykla för miljön – Ta med din dröm

Denna dag firar vi i Laholm som en del av invigningen av Kattegattleden genom att tillägna en budkavlesträcka: Cykla för miljön - Ta med din dröm. Vi samlas vid Hökagården kl 17.15 och cyklar till Snapparp där Halmstads kommun tillsammans med Cykelfrämjandet tar över budkavlen. Därefter cyklar vi alla vidare ut till Lagans mynning och klättrar upp på Laholmsbuktens högsta dyn där vi intar vår medhavda fika. Här proklamerar våra drömmar tillsammans medan solen går ner i Kattegatt. Med på färden finns Margareta Lindgren, Laholms kommuns miljöstrateg som får hjälp av Lena Angviken med att läsa och tyda drömmarna.

Välkomna att vara med och cykla för miljön och våra drömmar.

Kattegattledsinvigning 6 juni
Parkens dag i Laholm

Följ gärna med på några av de spännande arrangemangen kring Kattegattledsinvigningen.

http://www.laholm.se/nyheter/invigning-av-kattegattleden/

7873
7873

  • Christer Svensson » BRYGGA I MELLBYSTRAND:  ”Har just betalt in medlemsavgiften till föreningen. Hur sponsrar man själva bryg..”

  • Inga Önnebo » Gymnastik:  ”När börjar gymnastiken i Mellbystrands idrottsanläggning nu i höst 2022”

  • Ann-Charlotte Bjurenfalk » BRYGGA I MELLBYSTRAND:  ”Jag vill gärna sponsra byggandet av bryggan. Hälsningar A-C Bjurenfalk ”

  • Tommy Olsson Äppelvägen 9 Mellbystrand » En strand för alla! :  ”Hej Jag är för bilkörning på stranden. Har ni tagi med i era beräkningar hur myc..”

  • staffan johansson » Norra Mellbystrand glömdes bort :  ”priset för att få fiber indraget i huset?”